• Forfatter Jan-Erik Vik

Podcasten Krimnoveller har 1-års jubileum!

I oktober 2019 la jeg ut min første episode på podcasten Krimnoveller. Jeg hadde før dette skrevet rundt 150 noveller som jeg har brukt i mine fem novellesamlinger, i tillegg til å selge til magasiner i Norge, Sverige og Danmark. Jeg følte veldig på at disse "oppbrukte" novellene hadde et større potensiale. I tillegg hadde jeg mange noveller jeg aldri har publisert eller hatt plass til i mine novellesamlinger, og som jeg synes fortjener å bli lest/hørt.Det var min gode og kreative venn Iancu, som jobber i Pikant Media, som kom med den spennende ideen om å samle alle novellene mine i en podcast. Podcast har jo skutt i været de siste årene, og jeg synes derfor det var et kult konsept. Likevel visste jeg ikke helt hvordan dette ville bli mottatt, da jeg ikke hadde sett noe liknende i det norske podcast-markedet på den tiden.


Jeg var så heldig at jeg fikk bruke studioet til Pikant Media for å spille inn lydfilene. I begynnelsen gikk det ganske tregt, som det ofte gjør når man prøver noe nytt. Selv om det kun var noen hundre personer i uken som lyttet, var jeg utrolig stolt over dette. Etterhvert valgte jeg å investere i mitt eget lydutstyr av praktiske årsaker. Podcasten vokste gradvis, og etter noen måneder merket jeg en boost i antall lyttere. Siden den gang har podcasten fortsatt å vokse, og jeg synes det er utrolig spennende å følge utviklingen.Jeg har nå nesten 10 000 lyttere i uken, noe som jeg synes er helt vilt! Jeg har ikke reklame på podcasten, og tjener derfor pr. dags dato ingen penger på dette heller. Jeg er kresen når det gjelder sponsorer, og dersom jeg en gang skulle inngått et samarbeid med noen, må dette være relevant og interessant for mine lyttere, samtidig som jeg må kunne stå innenfor det selv. Jeg gjør dette fordi jeg synes det er gøy, og vil bruke potensialet i mine noveller som jeg har brukt lang tid på å skrive.


Jeg elsker å skrive noveller, og har derfor nok av dem på lager. Jeg har mange ideer, men kan ikke skrive roman av alle. Det er derfor gøy å kunne få ideene mine ned på papir, og lage kortere og kreative historier i novelleform. Å leke meg med tvister og overraskelser er alltid moro.


For tiden legger jeg ut en episode i uken på podcasten, noe jeg ser for meg å fortsette med fremover. Jeg har mange noveller og andre prosjekter jeg gleder meg til å dele. Hvis du er interessert i å lytte til podcasten min, kan du finne denne på din favoritt podcast-plattform, som for eksempel Spotify eller Apple Podcast. Du kan også lytte til den på hjemmesiden min.


0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

VIK FORLAG AS

Telefon:      +47 950 33 030

Email:           Vikforlag@gmail.com

Org.nr:          925 603 392

  • Facebook
  • Instagram
Logo til Vik Forlag